Workshops basisonderwijs

Iedere twee weken staan de deuren van de MakerSpace open voor basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8. Techniekdocent Annuska Sprengers verzorgt deze workshops. Ze kosten niets; zelfs geen voorbereidingstijd.

 

Workshop groep 7

Maak een werkende ventilator

In deze workshop bouwen de leerlingen zelf een bimetalen ventilator. Ze ontdekken de werking van het verwarmen van een bimetaal, creëren een stroomkring en laten een ventilator draaien. In een workshop van twee uur ronden de leerlingen dit project af; ze gaan met een werkende ventilator naar huis. Aan deze workshops zijn geen kosten verbonden.

Meld hier jouw groep 7 aan

 

 

Workshop groep 8

Bouw je eigen bibberspiraal

We kennen hem allemaal: de bibberspiraal waarbij je een metalen parcours moet afleggen zonder het metaal te raken. In deze workshop bouwen de leerlingen zelf zo’n spiraal. Ze ontdekken onder andere de werking van een stroomkring. Lukt het hen hun eigen parcours af te leggen? Of raken zij het metaal en gaat de zoemer af? In een workshop van twee uur ronden de leerlingen dit project af; ze gaan met hun eigen zenuwspiraal naar huis. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan hier

 

#makerspace natuurlijk ook op social media