Over ons

De MakerSpace is een samenwerking tussen het VeenLanden College en TechNet Amstel & Venen. Deze plek heeft tot doel om zoveel mogelijk leerlingen enthousiast te maken voor techniek en technologie.

VeenLanden College

Techniek gaat pas leven als je het doet en vooral als je het sámen doet. Dat is de visie van het VeenLanden College. Met de MakerSpace heeft de school haar aanbod van praktische lessen in techniek en technologie enorm uitgebreid. De MakerSpace daagt uit, laat leerlingen zelf ontdekken en nodigt hen uit de theorie uit de boeken ook daadwerkelijk te testen in de praktijk. Leerlingen krijgen meer zeggenschap over hun eigen onderwijs en gemotiveerde leerlingen worden uitgenodigd om in lessen aan de andere klassen een actieve bijdrage te leveren. In de MakerSpace nemen de docenten geen voortouw maar fungeren ze als coach. Ze helpen je, maar weten ook niet alles. In dat geval proberen ze een techneut te vinden die het wél weet, om samen de verrassende en veelzijdige wereld van techniek en technologie te ontdekken.

TechNet Amstel & Venen

TechNet Amstel & Venen is een netwerk van technische bedrijven, scholen en overheden uit de regio De Ronde Venen, Uithoorn, Nieuwkoop en Aalsmeer. Dit netwerk heeft tot doel jongeren plezier in techniek te laten ervaren en daarmee te enthousiasmeren voor een opleiding en baan in de technische sector. Dit doet zij door het organiseren van activiteiten als de Techniek Driedaagse, TechniekClubs, de Zeepkistenrace, de Tech = Tof Quiz, technische workshops voor basisschoolleerlingen, gastlessen en bedrijfsbezoeken. Met de MakerSpace heeft TechNet nu ook een fysieke locatie ter beschikking; vanuit deze locatie voorziet zij in workshops voor leerlingen, leerkrachten en ouders.
Nieuwsgierig geworden? Loop eens binnen bij de Open MakerSpace: elke zaterdagochtend in de even weken is er vrije inloop voor iedereen. Maak kennis met de technieken of ga aan de slag onder begeleiding van technische vrijwilligers.

toekomst

De MakerSpace is van start gegaan met een aanbod van activiteiten voor leerlingen in het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs, maar er zijn plannen genoeg! Dit is een plek waar iedereen welkom is met een interesse voor de techniek; oud leerlingen, ouders, zij-instromers, pensionado’s, vrijwilligers en buurtgenoten kunnen hier aan de slag. Heeft u ideeën bij deze plek? Laat het ons weten.

Contact

Partners, bedrijven en fondsen

Bij de realisatie van de MakerSpace zijn vele partijen betrokken. Hieronder bedanken wij onze partners.

#makerspace natuurlijk ook op social media