TECHNIEKCLUB VOOR MAKERS EN DOENERS

DOL OP DINGEN MAKEN?

Hou je van experimenteren en techniek? En wil je nieuwe dingen leren door te doen? Kom dan bij de TechniekClub in de MakerSpace Amstel & Venen in Mijdrecht.

 

 

ELEKTRA

De TechniekClub werkt met modules. Elke module duurt drie of vier weken. In de eerste module staat Elektra centraal. Hier leren de kinderen alles over de basis van elektra. Wat heb je nodig om een lampje te laten branden of om iets te laten bewegen? Ook leer je solderen. Met behulp van deze technieken en materialen van JuniorIOT maak je een trilrobotje of een bijzonder lichtorgel. De TechniekClub Elektra is bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Deze module is reeds volgeboekt en liep in februari 2024.

MODE: TASSEN MAKEN

De tweede module van de TechniekClub staat in het teken van “tassen maken”. Onder begeleiding van Marieke ten Thij van Atelier 2T maken de kinderen een duurzame tas van spijkerbroeken. Ze maken maken kennis met de werking van een naaimachine en doen er de eerste basisvaardigheden mee op. Deze module vindt plaats op 4, 11, 18 en 25 maart 2024 en is bedoeld voor kinderen van 11 en 12 jaar. Deze module is volgeboekt en afgerond.

 

 

 

AUTOMOTIVE

Wie bouwt de snelste auto? Die vraag staat centraal in de derde module van de TechniekClub. In deze module gaan de kinderen eerst aan de slag met Technisch Lego. Daarna leren zij met diverse technieken een eigen auto te bouwen. Denk aan timmeren, zagen, boren en schroeven. Uiteraard wordt deze module afgesloten met een race! Wie bouwt het snelste voertuig? De module Automotive vindt plaats op 8, 15 en 22 april 2024 en is bedoeld voor kinderen van 9 of 10 jaar. Deze module is volgeboekt en is afgelopen.

 

Leertechniek

 

LEERBEWERKING

Heb je altijd al eens met leer willen werken, ben je niet bang om met een mes te werken en wil je unieke lederen accessoires maken van restleer? Dan is deze TechniekClub iets voor jou! We leren werken met de gereedschappen, waarna we elke les een eigentijds product gaan maken. Deze club vindt plaats op 3, 10, 17 en 24 juni. Deze module is inmiddels volgeboekt.

 

 

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Alle modules van de TechniekClub vinden plaats op maandagmiddag van 15.15 tot 16.45 uur in de MakerSpace Amstel & Venen, Diamant 9 in Mijdrecht.
Gebruik de ingang aan de kant van de moskee, daar is de deur geopend. Wie zich inschrijft voor een module, schrijft zich dus in voor alle drie of vier bijeenkomsten.

Inschrijven voor meerdere modules is mogelijk.

 

De TechniekClub wordt mogelijk gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers en Gemeente De Ronde Venen.

 

 

 

#makerspace natuurlijk ook op social media