OPEN MAKERSPACE

Dol op techniek, maken en experimenteren? Nieuwsgierig naar 3D-printen, lasersnijden en CNC frezen? Of wil je een robot programmeren, een t-shirt bedrukken of een huishoudelijk apparaat onderzoeken? Tijdens Open MakerSpace Amstel & Venen kan het allemaal. Onze vrijwilligers Oeds, Rian, Jan, Joke, Wina, Steven, Lennard, Jeroen, Wil en Frank zijn aanwezig om je te helpen. Ook zijn we trots op onze MakerSpace-juniors, Stijn en Dani, die ook vaak helpen.

Voor aankondigingen en reminders: volg ons ook op Instagram: MakerSpace Amstel & Venen (@makerspace.amstelenvenen) • Instagram-foto’s en -video’s

 

3D printen

ontwerp het zelf!

Wil jij een eigen product ontwerpen of heb je een ontwerp online gevonden dat je graag wilt 3D-printen? Bij ons staan hypermoderne Prusa printers om dat te realiseren. Eerst kun je het bestand maken in Tinkercad of Fusion360, daarna bereid je het voor in Prusa Slicer. Vervolgens kun jij de printer aanzetten en zien hoe je ontwerp wordt opgebouwd. Overleg wel met de vrijwilliger als je iets groots wilt printen, want dan komen er wat materiaalkosten bij kijken. Kleine printjes zijn vooralsnog gratis en zo kunnen er ook meer bezoekers printen op een ochtend.

 

 

lasersnijMACHINE

snijden of graveren

In de MakerSpace kunnen we diverse materialen lasersnijden en graveren. Denk aan kunststof, hout, leer, kurk, textiel, glas, steen of papier. Dus wil je een mooi gepersonaliseerd geschenk maken of een bouwpakketje van hout? Kom eens langs! Er is wel wat materiaal aanwezig, maar je kunt altijd zelf wat meebrengen.

 

 

REPAREER EN LEER

HOE ZIT IETS IN ELKAAR?

Heb je een apparaat waar je iets anders van wilt maken? Of wil je iets repareren, maar wil je het onderdeel zelf maken? Samen met onze technische experts kom je er zeker uit.

 

 

aan de slag!

wanneer en waar

Op zaterdagochtend in de even weken, met uitzondering van schoolvakanties.

Van 09.00 tot 12.00 uur
Leeftijd: 6 – 100 jaar
Voor kinderen onder de 10 jaar raden wij aan dat ouders erbij blijven, dat is ook heel gezellig! 

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Loop gewoon eens binnen. 
 
Let op: werken in de MakerSpace is op eigen risico. 

 

 

WORKSHOPS TIJDENS OPEN MAKERSPACE

Weet je niet zo goed wat je wilt gaan maken in de MakerSpace? Zoek je inspiratie of wil je wat nieuws leren? Schuif dan eens aan bij een workshop! Het is laagdrempelig, zonder inschrijving (voorlopig) en gewoon tijdens de Open MakerSpace zelf.

Wanneer Wat  Begeleiding Starttijd
07-09-24 Egelhuisjes maken Frank en Steven 10:00 uur
21-09-24 Programmeren in Scratch en Micro:bit Wina en Stijn 10:00 uur
05-10-24 Laserbouwpakketjes maken of 3D tekenen  Rian 10:00 uur
19-10-24 Glass fusion in de Hotpot Jan en Wina 10:00 uur
02-11-24 Gesloten – herfstvakantie    
16-11-24 Kaarsen maken in vormmallen – neem ook eigen was mee of oude kaarsen en denk eraan dat de kaarsen niet direct mee kunnen, maar een paar dagen later opgehaald kunnen worden. Oeds 10:00 uur
30-11-24 Tensegrity experiment maken Wina en Oeds 10:00 uur
14-12-24 Kerstballen graveren en andere kerstdecoratie maken Iedereen inloop
28-12-24 Gesloten – kerstvakantie    

Er kan ook met drones gevlogen worden tijdens de Open MakerSpace. Het vliegen gebeurt inpandig en tevens op de schoolpleinen: binnen de hekken en lager dan het VLC dakvlak, gezien de restricties binnen de Schipholzone.

Alle activiteiten geschieden onder leiding, toezicht en verantwoordelijkheid van een geregistreerde dronepiloot. Voor nadere informatie of vragen: neem SVP contact op met Oeds van der Wal. Telefoonnummer: +31629396297.

#makerspace natuurlijk ook op social media