Nieuws

1ste prijs Drone Cup Finals voor MakerSpace drone.

Leerlingen van het VeenLanden College winnen 1ste prijs tijdens prestigieuze landelijke drone wedstrijd.

Liza Baidalina, Pèra van Slingerland en Kirellos Mosaad (Eefje de Groot kon helaas niet mee) uit atheneum 5 hebben de eerste prijs in de wacht gesleept bij de Drone Cup Finals 2022!

Dankzij deze fantastische NLT-leerlingen heeft het VeenLanden College de finale bereikt en uiteindelijk de beker gewonnen voor “de beste dronebouwers van Nederland 2022”.
Deze landelijke middelbare scholieren finale vond plaats op dinsdag 31 mei 2022 in Sportcomplex De Drieburcht in Tilburg en was een geweldig drones & techniek spektakel!!

Er waren nog meer winnaars bij de landelijke finaledag Drone Cup Finals 2022. Zo won het Lorentz Casimir Lyceum de eerste prijs voor beste obstakelbouwers en ging het Cambium College aan de haal met de eerste prijs voor snelste dronepiloot.

Voor wie dacht dat vrouwen geen toekomst hebben in de techniek, die komt met dit team van het VeenLanden College bedrogen uit, want het telt maar liefst drie dames.

De jury was ook zeer onder de indruk van de videopresentatie van het team en de kennis die daarin te zien was. Onder de bezielende leiding van NLT en MakeX docent bij het VeenLanden College, Bart Kappé, heeft dit team een veelbelovende prestatie geleverd.

 

 

#makerspace natuurlijk ook op social media