Nieuws

Bedrijfsleven nauw betrokken bij MakerSpace

Vanuit het bedrijfsleven zet Daniël Storm, voorzitter VIB De Ronde Venen, zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. “Het bedrijfsleven staat te springen om goed opgeleide technische mensen”, licht Daniël toe. “Het tekort is nu al groot en wordt in de toekomst alleen maar groter. Daarom is het van het grootste belang dat het bedrijfsleven meedoet met zo’n fantastisch initiatief als de MakerSpace.

Wij als VIB De Ronde Venen zullen stimuleren dat leerlingen een stageplaats kunnen krijgen bij onze bedrijven. Daarnaast dragen we bij met apparatuur en met onze kennis. Denk aan het verzorgen van gastlessen en bedrijfsbezoeken. Zo zorgen we voor een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Voor ons als ondernemers zie ik alleen maar mogelijkheden; door mee te doen investeren we in onze eigen medewerkers van de toekomst.”

Namens gemeente De Ronde Venen waren wethouders Cees van Uden van onderwijs en Rein Kroon van economische zaken aanwezig. Zij zijn trots op de samenwerking tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente. “Het is goed om te zien dat het bedrijfsleven en het onderwijs elkaar hebben gevonden om op deze manier jongeren te enthousiasmeren voor een technische opleiding en een technisch beroep; zij zijn namelijk de werknemers van de toekomst. Onze bedrijven hebben hen hard nodig. Nu en straks.”

 

Contact

 

#makerspace natuurlijk ook op social media