Nieuws

Bruisende Vrijwilligersavond in MakerSpace!

Voor (bijna) alle activiteiten van TechNet Amstel & Venen zijn vrijwilligers nodig. Daarom organiseerden we een bruisende informatieavond in de MakerSpace.

In deze gloednieuwe ruimte voor techniek en technologie vinden tenslotte veel van onze techniekactiviteiten plaats! Het enthousiasme van de nieuwe vrijwilligers spatte er vanaf en vele ideeën zijn geboren. Kom maar op met het nieuwe schooljaar!

Opvallend bij de Vrijwilligersavond was het zeer gemêleerde publiek; een mooie mix van mannen en vrouwen, sommigen gepensioneerd anderen nog volop aan het werk. Ook de achtergronden waren enorm divers. Zo waren er onder andere een veiligheidskundige, een dronepiloot, een vrijwilliger van het Repair Café uit Uithoorn, een voormalig autoverkoper, een elektrotechnicus en een machinebouwer. Met recht een mooie mix! Één ding hadden alle aanwezigen gemeen; ze staan te popelen de handen uit de mouwen te steken om jonge mensen enthousiast te maken voor de techniek!

 

Tijdens de Vrijwilligersavond zijn alle activiteiten van TechNet Amstel & Venen en de daarbij horende vrijwilligersvacatures gepresenteerd. Gezocht wordt naar technische ondersteuning bij onder andere de Techniek Driedaagse, de techniekworkshops, de Zeepkistenrace en de Techniekclub. Maar, we zoeken niet alleen technische mensen. Ook welkom zijn gastvrouwen en gastheren die kunnen begeleiden bij de Gastpresentaties in de avonduren en chauffeurs die de TechBox Houten Huis willen wegbrengen naar scholen.

Gehoopt wordt op een olievlek; Techniek = tof en werken met jonge mensen is geweldig! Hoe meer vrijwilligers, hoe meer jongeren we enthousiast kunnen maken voor een opleiding en baan in de technische sector. Doet u ook mee? Samen investeren wij in technische vakmensen van de toekomst.

Ook vrijwilliger worden? Lees hier meer…

Vrijwilligers

 

#makerspace natuurlijk ook op social media