Nieuws

Klaar voor de start van de MakerSpace

Jongeren enthousiasmeren voor opleidingen en banen in de technische sector; dát is het doel van TechNet Amstel & Venen.

“Wat begon met het organiseren van de Techniek Driedaagse groeide uit tot een bruisend netwerk vol activiteiten. En daar voegen we nu samen met het VeenLanden College de MakerSpace aan toe”, aldus projectleider Karin Wateler. Een ruimte waar jong en oud mogen experimenteren met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van techniek en technologie. De gemeente en het bedrijfsleven doen ook mee.

Voor Jan van Walraven, voorzitter van TechNet Amstel & Venen, is de MakerSpace Amstel & Venen in Mijdrecht een droom die uitkomt. “Ons doel is zoveel mogelijk jongeren enthousiast te maken voor de techniek”, stelt hij. “Dat doen wij door het organiseren van diverse activiteiten, maar het is geweldig dat we nu ook een vaste locatie hebben van waaruit we nog veel meer initiatieven kunnen ontplooien. Ik zie legio mogelijkheden; niet alleen voor leerlingen van de middelbare school en basisscholen maar ook voor pensionado’s, zij-instromers en iedereen die ook maar wat van techniek zou willen leren. Hier gaat het gebeuren.”

 

Ook Henk Ligthart, rector van het VeenLanden College, is trots. “Deze mooie ruimte is een visitekaartje voor onze school”, zegt hij. “Wij vinden techniekonderwijs ontzettend belangrijk en willen leerlingen laten kennismaken met alle mogelijkheden die zij hebben voor hun toekomst. De techniek heeft mogelijkheden te over. Van lasersnijden tot 3D-printen en van programmeren tot video’s bewerken; in de MakerSpace brengen we de leerlingen ermee in contact. Hier laten we hen kennismaken met techniek en technologie op alle niveaus.” Duco Adema, voorzitter college van bestuur Ceder Groep geeft aan dat hij de idealen van Henk Ligthart deelt en daarvoor graag financiële middelen beschikbaar stelt.

Contact

 

#makerspace natuurlijk ook op social media