Nieuws

Minister van Onderwijs brengt bezoek aan MakerSpace

De minister voor Primair en Voortgezet onderwijs Dennis Wiersma heeft op donderdag 10 maart 2022 een bezoek gebracht aan het VeenLanden College. De minister sprak met de rector Henk Ligthart, conrector onderwijs Annemieke Schutte, een aantal docenten, maar vooral héél veel enthousiaste leerlingen.

Op het programma van de minister stond als eerste het bezoek aan de nieuwe MakerSpace gepland. Het doel van dit bezoek was laten zien dat de ruimte er niet alleen is om leerlingen van het VeenLanden College te laten profiteren van de veelzijdige, technische en creatieve mogelijkheden, maar ook basisschoolleerlingen, leerkrachten, buurtbewoners en ouders enthousiast te maken voor techniek en technologie. De minister keek zijn ogen uit en werd onder andere verrast door leerling Jeroen Goossens, hij had voorafgaand aan het bezoek een portret gemaakt van de minister. Het portret had hij met een lasersnijder gegraveerd in perspex plastic. Daarbij had hij een zelf ontworpen en 3D geprinte voet gemaakt, met daarin een klein LED lampje. Zoiets noem je in het Engels met een moeilijk woord een ‘edge-lit sign’. Deze krijgt vast en zeker een prachtig plek op het bureau in de werkkamer van de minister op het Binnenhof.

Daarnaast greep de minister de kans om zelf aan de slag te gaan met de technische apparaten in de MakerSpace met beide handen aan. Het hoogtepunt hiervan was zonder twijfel het vliegen met een drone, waar hij verassend goed mee uit de weg kon.

 

Al om al was het werkbezoek een geslaagde gelegenheid om de veelzijdigheid van het techniek onderwijs in de MakerSpace te belichten. Hopelijk heeft de minister de grote toegevoegde waarde van de MakerSpace goed onthouden en schieten er tijdens zijn ambtsperiode bij veel andere scholen MakerSpace’s als paddenstoelen uit de grond.

Contact

 

#makerspace natuurlijk ook op social media